Cuprinsul articolului:
- Ce este dieta Keto, cum induci organismului starea de cetoză
- Care sunt tipurile de alimente pe care le poți consuma în dieta ketogenică – rețete keto, meniuri, suplimente alimentare
- Alimente permise
- Alimente interzise
- Suplimente alimentare
- Avantajele și beneficiile dietei keto
- Riscurile și dezavantajele dietei ketogenice
- Ce rezultate se pot obține cu ajutorul dietei keto
În principiu dieta ketogenică este defapt un mod de recalibrare a metabolismului, prin intermediul căruia forțezi organismul să înlocuiască carbohidrații și glucidele cu grăsimiile din alimente și de pe corp, ca sursă de energie. Odată ce sursele de glucoză au fost epuizate, ficatul transformă atât grăsimea din alimente cât și depunerile de grăsime ale corpului în corpi cetonici și acizi grași, pe care îi folosește ca sursă de energie pentru celule.
Dieta Keto este o metodă extrem de eficientă de a slăbi rapid și a elimina eficient depunerile de grăsime de pe corp, fără pierderea de masă musculară, atâta timp cât este aplicată cum trebuie.
În acest articol vei găsi toate informațiile de care ai nevoie ca și începător despre dieta ketogenică. Află care sunt principalele avantajei ale dietei dar și care sunt riscurile, care sunt cele mai bune suplimente alimentare keto, meniuri, retete, rezultate posibile, alimentele permise dar și cele interzise precum și păreri și sfaturi ale specialiștilor în nutriție.
Ce este dieta Keto, cum induci organismului starea de cetoză
Determinarea organismului de a trece de la glucoză la grăsimi se numește inducerea în stare de cetoză. Scopul dietei ketogenice este de a induce cât mai rapid starea de cetoză și de a menține corpul în această stare cel puțin 4-6 săptămâni.
Pentru a induce organismului starea de cetoză este nevoie de restricționarea drastică a consumului de carbohidrați, ceea ce presupune eliminarea din alimentația zilnică a tuturor produselor pe bază de carbohidrați și glucide. Mai multe detalii despre alimentele permise și cele interzise puțin mai târziu.
În momentul epuizării glucozei, ficatul compensează prin arderea grăsimilor și sintetizarea corpilor cetonici care sunt folosiți ca o sursă alternativă de energie pentru corp. Cu cât starea de cetoză este indusă mai rapid cu atât mai repede organismul va începe să utilizeze grăsimea acumulată pe corp, burtă, șolduri, etc., pentru generarea de energie.
Cea mai rapidă metodă prin care poți induce corpul în stare de cetoză este postul negru. Deasemenea mai sunt suplimentele alimentare keto,vezi capsulele Keto Diet care și ele au capacitatea de a accelera puțin acest proces și de a te ajuta să treci mai repede peste simptomele și disconfortul generat de foamea glucidică din primele zile.
Comandă KETO DIET direct de pe site-ul oficial al producătorului la un preț promoțional redus cu 50%. Click aici pt. mai multe detalii
Durează de la 24 de ore până la câteva zile ca organismul tău să epuizeze stocurile de glucoză și să intre în starea de cetoză. Cea mai simplă metodă de a știi dacă ești în cetoză este cu ajutorul unui glucometru care măsoară și corpii cetonici din sânge. Noi recomandăm modelul CareSens Dual, un glucometru de calitate, fiabil, care măsoară glucoza și corpii cetonice și este compatibil cu testele KetoSens.
În ceea ce privește restricționarea carbohidraților, regula generală este reducerea acestora la o cantitate mai mică de 30-50g pe zi. Pentru asta trebuie să cunoști cu exactitate cantitatea de carbohidrați pe care îi conține fiecare alimente în parte. Va trebui să îți creezi un meniu zilnic care să corespundă acestei cerințe, altfel organismul nu va intra în starea de cetoză.
Care sunt tipurile de alimente pe care le poți consuma în dieta ketogenică – rețete keto, meniuri, suplimente alimentare
Comparată cu alte tipuri de diete, dieta ketogenică nu este foarte restrictivă din punct de vedere al alimentelor pe care le poți consuma, singura excepție fiind carbohidrații și glucidele. Mai jos sunt două liste, una cu tipurile de alimente permise și una cu tipurile de alimente interzise în dieta keto standard.
Comandă KETO DIET direct de pe site-ul oficial al producătorului la un preț promoțional redus cu 50%. Click aici pt. mai multe detalii
Alimente permise
Concret, regimul alimentar pe durata dietei ketogenice trebuie să cuprindă alimente cu conținut ridicat de grăsimi, conținut mediu de proteine și conținut foarte mic de carbohidrați.
Așadar, ai voie să mănânci:
- carne de pui, vită, porc, miel, pește, oaie
- ouă
- lactate
- alune de pădure
- migdale
- nuci
- ulei de cocos, alte uleiuri vegetale
- alte nuci și semințe
- unt
- smântână fermentată
- legume și fructe cu conținut foarte mic de carbohidrați
- fructe de pădure(pt. conținutul de fibre)
Alimente interzise
Când vine vorba de alimentele pe care nu ai voie să le consumi, dieta ketogenică este întradevăr foarte strictă. În lista de mai jos găsești toate tipurile de alimente interzise în această dietă:
- sarea și zahărul
- orice preparate cu zahăr – sucuri, prăjituri, dulciuri, etc.
- produsele făinoase – paste, pâine, produse de patiserie
- cereale
- băuturi alcoolice
- fructe, cu câteva excepții mici
- legume cu un conținut ridicat de carbohidrați – cartofi, porumb, fasole
- mezeluri și alte produse din carne procesată
În ceea ce privește proporțiile de grăsimi, proteine și carbohidrați zilnice, acestea trebuie să se încadreze în următoarele valori:
- 75-80% grăsimi
- 15-20% proteine
- 5% carbohidrați
Ca și număr de calori, se recomandă un minim de 2000 de calorii pentru femei și 2500 de calorii în cazul bărbațiilor.
Suplimente alimentare
Suplimentele alimentare keto te pot ajuta să intri mai repede în starea de cetoză, în același timp ameliorând disconfortul creat de această stare în primele zile. Noi recomandăm capsulele Keto Diet și pudra Keto Light+ care după cum ziceam adineauri, grăbește procesul de inducere în cetoză și ușurează procesul de acomodare cu această stare fiziologică a organismului.
50% reducere pret producator – vezi detalii promotie
Am scris un articol foarte detaliat despre pudra Keto Light+, pe care, îți recomand să îl citești pentru a-ți forma o părere mai clară despre acest produs bazat pe ingrediente 100% naturale.
Deasemenea, poți accesa site-ul oficial al producătorului capsulelor Keto Diet, celălalt supliment keto pe care îl recomandăm, unde poți comanda suplimentul al un preț special, mult mai mic decât cel din farmaciile din România.
Tabletele au în compoziția lor componente active obținute din extracte de plante naturale. Suplimentul nu produce efecte adverse și nu prezintă contraindicații de utilizare. Deasemenea aparut mai recent in Romania, suplimentul de slabit W-Loss este un ajutor foarte bun daca doresti sa slabesti cu ajutorul acestei diete. Pretul picaturilor W-Loss este foarte accesibil si pot fi cumparate online direct de pe site-ul producatorului.
Avantajele și beneficiile dietei keto
Cu ajutorul dietei ketogenice poți elimina grăsimea acumulată în organism și straturile depuse pe burtă, șolduri, fese, fără să îți periclitezi sănătatea și fără să pierzi din masa musculară.
Principalele beneficii ale acestei diete sunt:
- scăderea colesterolului „rău”
- creșterea puterii de concentrare
- scăderea apetitului
- creșterea energiei fizice
- dietă ușor sustenabilă și care implică costuri financiare scăzute
- reducerea riscului de diabet tip 2, reglează nivelul zahărului în sânge
- eliminarea eficientă a grăsimii fără a afecta masa musculară
- reducerea riscului apariției bolilor cardiace
- metodă de slăbire sănătoasă
Desigur, la ca și orice altă dietă, și dieta ketogenică are avantajele și dezanvantajele ei. În list de mai jos vei afla care sunt principalele riscuri și dezavantaje ale acestei diete.
Riscurile și dezavantajele dietei ketogenice
- eliminarea alimentelor foarte comune care de regulă se află în regimul alimentar al majorității persoanelor
- consumul mic de fibre – aportul redus de fibre se poate compensa prin consumarea fructelor de pădure și a semințelor
- consumul de apă – în cadrul dietei keto este recomandat, chiar obligatoriu, să consumi minim 2 litri de apă pe zi
- echilibrul acido-bazic – deoarece alimentele foarte bogate în grăsimi și proteine au un pH acid, acest dezechilibru trebuie compensat prin consumarea unor legume cu conținut glucidic mic, broccoli, spanac, etc.
Ce rezultate se pot obține cu ajutorul dietei keto
Dacă respecți instrucțiunile ce țin de alimentația dietei ketogenice și nu trișezi, poți da jos până la 1kg de grăsime pe săptămână. Pe lângă acest lucru, această dietă îți aduce numeroase beneficii importante pe termen lung.
Comandă KETO DIET direct de pe site-ul oficial al producătorului la un preț promoțional redus cu 50%. Click aici pt. mai multe detalii
În ceea ce privește durata de timp în care corpul trebuie să fie în starea de cetoză, conform medicilor și a specialiștilor în nutriție, aceasta trebuie să fie de 4-6 săptămâni.